3 tips om langer te genieten van je auto

Een auto is een dierbaar en kostbaar bezit. Als je over een fijne auto beschikt, wil je natuurlijk dat deze zo lang mogelijk meegaat. Om de levensduur van je auto te verlengen, is er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden en waar je op moet letten. In dit artikel geef ik je drie tips waarmee je ervoor kunt zorgen dat je auto zo lang mogelijk meegaat

Controleer je auto regelmatig

Het is algemeen bekend dat het belangrijk is om je auto regelmatig zelf te controleren, maar veel mensen vergeten het of hebben er simpelweg geen zin in. Je kunt denken aan het checken van de bandenspanning, het oliepeil en de koelvloeistof. Is één van deze punten niet in orde en je rijdt te lang door, dan is dit nadelig voor je auto. Wees dus consequent en check regelmatig!

Voorkomen is natuurlijk überhaupt beter dan genezen. Mocht het toch al te laat zijn en ondervind je problemen met je auto? Breng dan een bezoek aan Vakgarage.

Uitlijnen van de banden

De uitlijning van je banden is iets dat je goed in de gaten moet houden. Merk je tijdens het rijden dat het stuur naar links of naar rechts trekt? Dan is er iets mis met de uitlijning. Het is verstandig om tijdig naar de garage te gaan. Als je te lang doorrijdt met banden die niet goed zijn uitgelijnd, dan kan dit slijtage veroorzaken en het is nadeling voor je brandstofverbruik. Je auto laten uitlijnen? Zorg er altijd voor dat je dit doet bij een specialist!

Let op bij een koude motor

De motor van je auto heeft het het zwaarst in de eerste vijf minuten nadat deze wordt gestart. Dit komt omdat de motor dan nog weinig smering heeft. Als je rijdt in een auto met een benzinemotor, is het daarom aan te raden om tijdens de eerste vijf minuten van je rit past te schakelen bij 2.500 toeren. Rij je op diesel? Dan is het verstandig om pas boven de 2.000 te schakelen. Wellicht iets minder goed voor het milieu, maar op de lange termijn is het wel een stuk beter voor je auto.

Ik hoop van harte dat je wat hebt aan bovenstaande tips. Naast deze tips, zijn er nog een hoop zaken waar je op kunt letten als je wil dat je auto langer meegaat. Binnenkort delen we weer drie nieuwe tips!