Geld besparen op je auto

Besparen op je maandelijkse kosten

Het is voor veel mensen herkenbaar. Ze willen wel sparen, maar het lijkt maar niet te lukken. Nadat het salaris gestort is, vliegt het geld de portemonnee weer uit. Frustrerend? Ja! Is er iets aan te doen? Meestal wel. Het begint allemaal bij inzicht. Veel mensen hebben geen idee waar zij maandelijks geld aan uitgeven. Herken je dit? Lees dan deze blog en leer besparen!

Zorg eerst voor inzicht in je inkomsten en uitgaven

Weet jij precies wat er binnenkomt en wat je maandelijks uitgeeft? Veel mensen hebben geen idee. Leef jij op een te grote voet? Dan zal het nooit lukken om te sparen. Of je nu een modaal of bovenmodaal inkomen hebt. We raden je daarom aan om een lijst te maken met je inkomsten en al je (vaste) uitgaven. Vaste uitgaven zijn uitgaven die maandelijks terugkeren. Zoals de verzekering van de auto en de kosten voor je zorgverzekering.

Zijn er zaken waar je op kunt besparen? Een aantal posten waar je aan kunt denken:

Je auto. Heb je een auto maar gebruik je deze weinig? Een auto kost altijd geld. Maandelijks betaal je namelijk wegenbelasting en je bent geld kwijt aan je autoverzekering. Gebruik je de auto vervolgens maar weinig? Dan raden we je aan om naar een alternatief te kijken. Middels carsharing kun je bijvoorbeeld gebruikmaken van een deelauto.

Aanvullende zorgverzekering. Een zorgverzekering is verplicht in Nederland. Veel mensen hebben echter ook een aanvullende verzekering. Deze is niet verplicht. Bij een aanvullende verzekering betaal je voor extra dekking, bijvoorbeeld om vaker naar de fysiotherapeut te kunnen gaan. Heb jij een aanvullende verzekering maar maak je hier geen gebruik van? Het kan lonen om je aanvullende verzekering dan stop te zetten. Dat scheelt gauw al 30 tot 40 euro per maand!

Je telefoonabonnement. Is het echt nodig om altijd de nieuwste iPhone te hebben? Dit kost je namelijk flink wat geld in de maand. Wil je besparen? Koop dan eenmalig een telefoon en kies voor een sim-only abonnement. Je bent dan een stuk goedkoper uit. Voor de meeste mensen is een ouder model smartphone prima. WhatsAppen, bankieren en foto’s maken is ook goed mogelijk met een ouder model smartphone.

Ook voor bedrijven is het goed mogelijk om te besparen. Bijvoorbeeld door goed fleetmanagement in te zetten. Meer weten hierover? Lees er meer over bij Vecore.