De bandenservice

Waarom met je auto naar een bandenservice? Omdat je het beste wilt voor je auto. Een goede set banden betekent namelijk dat je veilig en comfortabel de weg op gaat. Juist daarom is het belangrijk dat je niet alles aan je auto zelf er op en aan sleutelt maar dat je professionals het werk laat doen. En niet alleen voor onderhoud van je banden kun je bij de monteurs van jouw servicepunt terecht.

Waarom een bandenservice

Frequent grote afstanden rijden zal ervoor zorgen dat je banden sneller toe zijn aan vervanging. De profieldiepte van de band zal verminderen waardoor je problemen op de weg kunt krijgen. Denk hierbij aan grip verliezen op een glad wegdek. Daarom zal je bandenservice je banden controleren op profieldiepte en eventuele reparaties uitvoeren. Mocht je toch een nieuwe bandenset nodig hebben, heb je de keuze uit verschillende topmerken zoals Michelin of Pirelli, maar ook uit de economische varianten. De monteur zal je altijd adviseren wat het beste is voor jouw auto en rijstijl. Daarnaast wordt er ook gemonteerd en gebalanceerd.  

Gemak en professionaliteit

Je bandenservice dient dus als verkooppunt, adviseur en reparateur van je banden. Daarnaast biedt het andere gemakken, zoals de opslag van winter- en zomerbanden. Deze worden tegen een kleine vergoeding voor jou weggelegd, zodat je plek vrijhoudt in je garage en ze in het volgend seizoen direct kunnen worden gewisseld. Je kunt bijvoorbeeld in Nijmegen bij P. van Raay terecht in een heus bandenhotel.