Elektrische auto opladen in het buitenland

Wanneer u met een elektrische auto rijdt beschikt u over een laadpas. Door middel van een laadpas kunt u uw elektrische auto opladen bij een publieke laadpaal. Ook om te stoppen met laden gebruikt u de laadpas. Op deze manier wordt bijgehouden hoeveel stroom er is geladen tijdens de tankbeurt. Uw energieleverancier stuurt u op basis daarvan maandelijks een factuur. Wanneer u uw laadpas wil gebruiken in het buitenland kunt u toch voor enkele vragen komen te staan. We helpen u graag op weg.

Plan je reis zorgvuldig

Wanneer u met uw elektrische auto de grens over gaat is het goed om van te voren de reis goed te plannen. Op deze manier weet u waar zich laadpalen en oplaadpunten bevinden. Het is bovendien handig om meerdere opties achter de hand te hebben voor een route. Een beoogd laadpunt kan immers altijd buiten gebruik of bezet zijn. Dan is het handig om snel een nieuw oplaadpunt te vinden.

Internationaal laadpas

Zorg dat u;beschikt over een internationaal laadpas als NewMotion, Maingau of Nextcharge. De meeste landen in (west) Europa beschikken inmiddels over een goed laadnetwerk. Koplopers op dit gebied blijven nog steeds Nederland en Duitsland. Wanneer u verder richting Zuid Europa of  Oost-Europa dan kan het lastiger worden om een geschikt laadpunt te vinden. Er zijn online kaarten te vinden waarop alle oplaadpunten van bovengenoemde aanbieders staan aangegeven.

Opladen buitenland via stopcontact

Wanneer u overnacht in het buitenland kunt u ervoor kiezen om uw elektrische auto op te laden via het stopcontact van de accommodatie waar u verblijft. Veelal zijn elektrische auto’s voorzien van een nood stekker (220 volt stekker). Hierdoor kunt u de auto opladen bij een regulier stopcontact. Let wel op of het stopcontact geschikt is en er een aparte groep in de meterkast aanwezig is zodat er niet onnodig stoppen doorslaan. 

Geef een reactie