Heb je net een auto gekocht?

Je hebt een schitterende nieuwe auto gekocht en wilt het liefst zo snel mogelijk de auto laten zien aan iedereen. Eerst even de kenteken overschrijven want dan pas is de auto ook echt van jou! Bovendien is het verplicht om dit te doen wanneer jij met deze voertuig de openbare weg opgaat. In feite is het binnen een paar tellen geregeld. Hoe is het te realiseren eigenlijk?

kenteken overschrijven

Stap 1:

Controleer altijd om dat het kentekenbewijs compleet is. Alleen dan pas kan de overschrijving uitgevoerd worden. Neem hiervoor jouw identiteitsbewijs mee. Jij zult je eigen moeten legitimeren namelijk tijdens het overschrijven.

Stap 2:

Ga naar een kentekenloket in jouw omgeving en zorg ervoor dat de gevraagde documenten worden overgedragen. De medewerker zal vervolgens de overschrijving uitvoeren. De kosten voor een overschrijving is standaard in Nederland 10,75. 

Stap 3:

De overschrijving is definitief nu. Je krijgt een vrijwaringsbewijs welke je aan de oude eigenaar kunt geven. Voor de oude eigenaar is het een bevestiging dat de overschrijving is gelukt. Op het woonadres van jou zal je het tweede deel ontvangen. Deze dien je goed te bewaren! Mocht je namelijk een keer de auto willen verkopen zal je dit deel moeten kunnen tonen.

Nu dat het is gelukt om het kenteken over te schrijven ben jij officieel de rechtmatige eigenaar. Vergeet overigens niet om jouw voertuig te verzekeren! 

Geef een reactie