jeans voor op de motor

Motorrijden in stijl met motorjeans

De tijd van dikke, zwarte leren broeken voor op de motor is voorbij. Tegenwoordig kun je ook kiezen voor de veel hippere motorjeans. Want dat je wil motorrijden, betekent niet dat je er niet stijlvol uit kunt zien. 

Camel jeans

Motorjeans zijn geen jeans

Geen zorgen, motorjeans zijn niet gemaakt van hetzelfde materiaal als je skinny jeans. Dat zou betekenen dat het bij een ongeluk niet goed afloopt. Motorjeans zijn gemaakt van de stof kevlar. De kans bestaat dat je daar nog nooit van hebt gehoord want het is niet een materiaal dat je vaak tegenkomt in alledaagse kleding. 

Kevlar is één van de verschillende soorten aramidevezels. Andere toepassingen van deze vezels zijn onder andere kogelwerende vesten, brandwerende kleding en zeilen. Je weet dus zeker dat je een stevige jeans draagt die tegen een stootje kan! 

Dark grey jeans

Motorjeans zitten lekker

Kevlar staat erom bekend dat het tijdens het rijden lekker zit maar ook erna. Maak je dus een stop voor een hapje eten of ga je op de motor naar een feest? Dan kun je die broek gewoon aanhouden als je zou willen. 

Hebben de motorjeans dan ook nadelen? Helaas wel. Hoe fijn een broek van kevlar ook zit, hij is eigenlijk alleen geschikt voor de zomer of mooi weer. In de echte vrieskou kun je er niet warm in blijven. Daarnaast moet je de broek ongeveer eens in de drie jaar vervangen omdat deze sneller slijt dan een leren broek.